Skapa förändring. Bli Miljönär!

21:e september, 2018

Kategori:Inspiration

Lördagen den 29 september firas Återvinningens dag. Över hela landet arrangeras aktiviteter för att öka intresset, och kunskapen, om hur vi kan minska avfallet och få ett hållbarare samhälle ur miljösynpunkt. Att leva som vi gör idag är inte hållbart på sikt. Något vi alla känner till. Men nu gör vi sak av det och gör en gemensam insats för miljön. Kolla vad din kommun gör på Återvinningens dag!

Genom att göra små och enkla förändringar i vår vardag kan vi alla minska vår miljöpåverkan. Tillsammans kan vi minska den totala avfallsmängden som produceras, och få en bättre miljö på köpet. Ett enkelt sätt att skapa förändring är att tänka, och handla, som en Miljönär.

Att vara en Miljönär handlar inte om pengar eller politik, det är en livsstil. En modern, och sund livsstil. En livsstil där vi alla är miljöhjältar i vår vardag. Miljönärer gillar hållbar konsumtion, och när saker går att laga, låna och återanvända!

Miljönärer älskar när man kan ge saker ett längre liv. Varför köpa ett par nya skor bara för att sulan blivit sliten på dina favoritskor? Lämna in dem till skomakaren så blir de som nya igen. Eller har du kläder som gått sönder? Fram med symaskinen och fixa snabbt och enkelt. Det är mycket bättre för både plånboken, och miljön, att reparera. Här ovanför finns en video om hur du kan laga trasiga jeans!

Miljönärer gillar när prylar kan få ett andra liv. Därför skänker vi gärna bort sakerna vi inte använder längre, eller säljer som secondhand. Då får prylarna ett andra liv och kommer till glädje för någon annan. Dessutom minskar det avfallsmängderna markant. Smart va?

Miljönärer gillar att man kan låna prylar istället för att äga dem. För egentligen. Hur många minuter använde du din borrmaskin förra året? Det är ju mycket smartare att låna eller hyra prylarna som du använder sällan. Eller hur?

Så vad väntar du på? Bli Miljönär du också. Tillsammans skapar vi en bättre miljö!

Hälsningar från Avfall Sverige.