Julklappar som gör skillnad!

15:e August 2018

Kategori:Okategoriserade

Letar du efter unika och personliga julklappar som dessutom gör stor skillnad för både både miljön och utsatta människor? Då ska du handla julklapparna hos Myrorna, Sveriges största butikskedja för second hand.

Myrorna ägs av Frälsningsarmen, och hela vinsten från verksamheten går oavkortat till Frälsningsarmens arbete för att hjälpa utsatta människor i Sverige. Ett arbete som blivit allt viktigare, och som behövs mer än någonsin. För överskottet hjälper Frälsningsarmen barnfamiljer som har det svårt, ordnar skyddat boende för kvinnor som utsatts för våld eller trafficing, delar ut matkassar och kläder till personer som inte får ekonomin att gå ihop och många andra bra saker i samhället.

I jultider är det alltid stor efterfrågan på böcker i Myrornas butiker. Så har du ett par bra böcker som bara står och samlar damm i bokhyllan? Skänk dem istället till välgörenhet! Böcker lämnar man direkt i butiken. Vill du skänka kläder? Då kan du lämna dem i någon av Myrornas insamlingsboxar för textilier som du hittar över hela landet. Insamlingsboxarna är centralt placerade där många människor passerar, exempelvis vid köpcentrum, bensinmackar och på återvinningscentraler.

Närmsta butik, inlämningställe och insamlingsbox hittar du på vår karta för Miljönnärmärkta verksamheter. Dina skänkta prylar får garanterat ett andra liv, och blir till glädje för någon annan. Dessutom är det smart för både plånboken och miljön om vi återbrukar våra prylar istället för att hela tiden slänga och köpa nytt.

Just nu är Myrornas butiker runt om i landet fullproppade med miljösmarta julklappar som gör dubbelt nytta. I butikerna hittar du allt från heminredning, spel, böcker och husgeråd till festoutfiten som garanterat kommer göra succé på julens fester. Svårt att komma på vad du ska ge som julklapp? Ge bort ett presentkort på Myrorna.

Så gör en god gärning i jul. Handla secondhand, och stöd Myrornas viktiga arbete för utsatta människor.

God jul önskar Avfall Sverige!