Spara 12 000 kr på lunchen!
Kategori:Inspiration
Ett enkelt sätt att spara pengar, och samtidigt minska matsvinnet, är att ta med sig matlåda till jobbet. Får du matrester över hemma? Släng inte. Ladda lunchlådan och bli en i gänget!
På allt fler arbetsplatser ökar intresset för att ta med sig egen mat till lunch. En starkt bidragande orsak kan vara att intresset för bra mat ökat lavinartat under de senaste åren. Allt fler av oss vill ha full kontroll på vad vi äter, och många har även speciella matpreferenser där den egna lunchen gör livet lite enklare.
Att ta med sig matlåda är också ett ekonomiskt bra val. Äter du lunch på restaurang varje dag kostar luncherna ungefär 23.000:- per år. Tar du istället tar med dig en lunchlåda tre dagar i veckan kan du spara drygt 12.000 kronor per år. Pengar du kan lägga på en riktigt trevlig semester, eller spara till något annat kul!
Så vad väntar du på? Ladda lunchlådan och utmana dina kollegor i vem som lagar bäst lunch! Vem är egentligen arbetsplatsens okrönte mästerkock?
Så här har vi räknat:
Antal arbetsdagar i snitt per år: 234
Antal dagar med matlåda per år: 156
Kostnad för Dagenslunch på restaurang ca 100:-
Kostnad för matlåda ca 20:-/dag
Besparing: 80:-/dag
Total besparing per år: 156×80:-=12.480:-