Skapa ditt personliga hem

15:e August 2018

Kategori:Inspiration

Att skapa ett personligt, och unikt hem, är drömmen för många av oss. I Sverige är intresset för heminredning enormt. Vi svenskar älskar att pyssla och förnya våra hem. Varje säsong fylls inredningsbutiker med mängder av nya möbler och heminredningsdetaljer. Produkter som ofta tillverkas i Asien, och som sen transporterats över hela världen. Ge produkterna ett nytt liv – och ditt hem en unik personlighet – genom att inreda med second hand och vintage.

Just att handla inredning second hand är dessutom en trend som allt fler svenskar börjar följa. Enligt undersökning Tradera och Avfall Sverige gjort, uppger hela 60 procent av svenska folket att man någon gång köpt möbler eller inredning till sitt hem second hand. Majoriteten – 35 procent – handlar inredning second hand för att göra unika fynd, och en stor andel svenskar – 25 procent – är ute efter de lägre priserna.

Höstens stora inredningstrend går också från masstillverkat, till hantverkstillverkat och secondhand. Trenden hyllar kvalitet och unikitet. Nu gäller vintagemöbler och äldre inredningsdetaljer. Inredning som du hittar hos antikhandlare, och hos secondhandbutiker.

På Avfall Sverige gillar vi den senaste trenden då miljöpåverkan blir lägre, och möbler och detaljer återbrukas i betydligt högre utsträckning än tidigare. Genom att handla vintage och secondhand gör du en insats för miljön. Och på köpet spar du pengar, och får dessutom ett personligt hem. Ett hem fyllt med charm.

Går du också i tankar att förnya hemmet i höst? Då ska du kolla in vår karta med miljönärmärkta verksamheter. Där hittar du secondhand- och antikaffärer nära dig som erbjuder personliga och unika detaljer som gör ditt hem unikt.

Vi har tagit hjälp av medieprofilen TrendStefan trendspaning våren 2018, här är hans fem måsten:

  1. Keramik i alla varianter. Gärna stort, brunt och grov struktur på ytan.
  2. Blomstertallrikar. Gärna olika sorter. För middagsbordet.
  3. Gröna glas att dricka ur. Spelar ingen roll om det är champagne eller snapsglas. Blanda och ge.
  4. Hötorgskonst. Prada fattar. Även jag vill ha en tavla med gråtande barn.
  5. Gucci. Anything Gucci, funkar just nu. Gärna ironiskt.