Rädda frukten!

15:e August 2018

Kategori:Inspiration

Just nu fylls trädgårdarna runt om i Sverige med fantastiskt fin, och bra frukt. Äpplen, päron och plommon av högsta kvalitet, som dessutom sällan är besprutade. Tyvärr slängs, och förstörs, stora mängder av frukten. Det blir helt enkelt för mycket frukt för villaägaren att ta hand om för det privata behovet. Sedan ett par år finns det ett par riktigt smarta sätt att rädda frukten, som få känner till.

 

Om du har en trädgård kan du lätt dela med dig av din frukt till andra. Anmäl på pallafrukt.se att du har frukt, eller bär, som du vill dela med dig av. Då kan de som inte har tillgång till egna träd få tillgång till prima frukt, på så sätt kasseras mindre volymer av prima mat. Det är bra för miljön, och dessutom ett smart sätt att glädja andra.

Ett annat bra ställe att hitta gratis frukt är att gå in på fruktkartan.se, där hittar du en karta med

fruktträd som står på allmän mark över hela landet.

Har du ett överskott av frukt finns det hjälp att få. Rescued Fruits i Helsingborg tar hand om frukt och grönsaker som annars riskerar att slängas i onödan och gör något gott av dem. 135 äpplen är ett lokalt musteri i Tyresö som tillverkar diverse äppelprodukter. Båda företagen är miljönär-märkta förstås!