Inred hemmet med klassisk design

13:e December 2018

Kategori:Inspiration

Att inreda med designikoner står högt upp på önskelistan för många inredningsintresserade. Inreder du som en Miljönär kan du spara stort när du vill förnya hemmet. Tricket är att tänka lite utanför det vanliga, och köpa begagnat istället för nytt.

Intresset för design och heminredning har under de senaste åren exploderat. Idag har nätet blivit den stora inspirationskällan för de flesta av oss. Det är här vi hittar fantastiska bilder från hem över hela världen. Så när det börjar bli dags att göra om där hemma är det många som söker sig till bl.a. Hemnet, Pinterest och Instagram för att hitta inspiration.

En trend på stark frammarsch är att mixa nytt med nött i hemmet. Att blanda nytillverkat med antikt skapar en härlig dynamik. När du inreder med begagnade prylar och möbler får ditt hem charm, och en patina, som du aldrig kan uppnå med nytillverkat. Så istället för att bara köpa nytt och masstillverkat, prova att blanda upp med klassiska designikoner. Möbler och inredningsdetaljer från kända formgivare som du garanterat kommer uppskatta, och älska, under lång tid framöver.

På nätet och på auktioner kan man ibland fynda design till fantastiska priser, och precis som inom modebranschen går det trender inom design och heminredning. Det gör att priserna skiljer sig lite mellan åren, beroende på hur populära, och trendiga, sakerna är för tillfället. För ett par år sedan var priserna på allmoge höga. Idag har trenden för allmoge vänt något, och man kan fynda vackra slagbord och skåp för en spottstyver.

Just nu är det väldigt populärt med dansk design från 60-talet. De tingar nu ett högre pris än för ett par år sedan. Men det är fortfarande väldigt bra priser om man jämför mot nytillverkade möbler. Dessutom är designikoner nästan alltid tillverkade i mycket hög kvalitet, och håller för generationer om man bara sköter och vårdar sina fynd.

Så vad väntar du på? Förgyll hemmet med klassisk design till bra pris!

Lycka till med ditt inredningsprojekt önskar Avfall Sverige.