Hitta senaste inredningstrender via second hand!

18:e mars, 2019

Kategori:Inspiration

Inredningstrender är något som kommer och går i rasande takt. Här kommer våra tips om hur du i år kan vara trendsäker och samtidigt hållbar i din inredning!

Inredningstrender är många gånger svåra att följa, speciellt om du varken vill bli ruinerad eller slita på miljön. Men många av årets inredningstrender har hämtat influenser från förr, bland annat från det härliga 90-talet. Det i sin tur betyder att du såklart kan hitta mycket nya prylar via second hand! Låt dig inspireras av de senaste trenderna – men handla miljösmart och plånboksvänligt! Här tipsar vi om färger, former och material du ska leta efter.

Är du på jakt efter saker i trä? I år ska vi söka efter ljusa träslag, så som ask, furu och bok.  Mässingen, som har dominerat de senaste åren, ska vi i år låta vila. Välj istället högblankt silver eller krom.

Keramik i annorlunda former med dramatiska ytor och mönster är också något att leta efter i år. Både när det kommer till bruks- och prydnadsföremål. Om du är sugen på möbler ska du försöka hitta de med unik karaktär och udda former. Glasbordet från 90-talet kommer tillbaka, likaså färgglada mönster och färgklickar så som 90-talets gula.

Det bästa av allt är att samtliga material och prylar går att hitta begagnat via bland annat second hand, Blocket, Tradera och auktioner. Spana in var du kan hitta arenor för återbruk i din kommun!

Och såklart – om du vill rensa ut dina gamla prylar, släng inte! Tänk på att de går att laga eller lämna till närmsta second hand där de kan få en ny ägare.

Lycka till!
/ Avfall Sverige