Handla julklappar som en Miljönär

6:e december, 2018

Kategori:Inspiration

Trenden för secondhand och vintage är stark i Sverige. Allt fler väljer att bli en del av den cirkulära ekonomin och väljer återbruk före slit och släng. Haka på trenden du också. Handla dina julklappar som en Miljönär.

I slutet av november utsågs det återvunna plagget till Årets julklapp 2018. En anledning till utnämningen var att det återvunna plagget speglar konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökad oro för klimat och miljö, enligt Handelns Utredningsinstitut, HUI, som står bakom utnämningen. Utnämningen ligger helt rätt i tiden och är något vi alla Miljönärer vet sedan tidigare. Idag vet alla att det är ohållbart i längden att konsumera som vi gjort. Ett bra val för både plånboken och miljön är att i första hand välja hållbara alternativ och att handla i butiker som är specialister på återbruk.

Att handla second hand är enkelt! I dag finns återbruksbutiker för i princip allt som går att återbruka. Över nästan hela landet hittar du ett stort utbud av butiker som enbart säljer återbrukade saker. I affärernas sortiment finns allt från kläder, leksaker, barntillbehör, böcker, byggvaror till renoverade möbler och andra inredningsprylar.

Väljer du att handla hos någon som använder överskottet från försäljningen för att hjälpa utsatta människor  bidrar du dessutom till ett bättre och snällare samhälle. Det kan kännas extra bra så här i jultider.

Så nästa gång du är ute på stan och ska shoppa, glöm inte att besöka butikerna som säljer återbruk och vintage. Det är där du gör de bästa fynden, och har du tur hittar du helt unika prylar och kläder som garanterat blir uppskattade julklappar.

Leta upp din närmsta Miljönärmärkta butik, och börja shoppa som en Miljönär! Alla våra Miljönärmärkta verksamheter hittar du här.

God jul önskar Avfall Sverige.