5 saker från ditt badrum du aldrig trodde du skulle få användning för igen

25:e mars, 2019

Kategori:Okategoriserade

I badrummet har vi många förbrukningsvaror och mycket hamnar direkt i papperskorgen när vi inte längre har användning för dem, i dess ursprungliga syfte. Men som tur är kan vi ge dem ett längre liv! Här är 5 exempel på prylar du aldrig trodde du skulle få användning för igen:

 • Kontaktlinsetuier
  Får du nya varje gång du köper linsvätska? Använd de gamla som travel-size förpackningar exempelvis till schampo, tvål eller hudkrämer. Om du kokar dem innan kan du använda dem till det mesta!
 • Tandborsten och tandkrämstuben
  Den gamle tandborsten blir ett perfekt städverktyg för ordentlig skrubb på trånga utrymmen. Tomma tandkrämstuber kan faktiskt återanvändas till bakning, exempelvis om du ska spritsa cupcakes. Klipp bara av botten och rengör den ordentligt.
 • Gamla sminkborstar
  Blir perfekta som mindre dammvippor för trånga utrymmen, så som ditt tangentbord!
 • Rakhyvlar
  Har rakhyvlarna blivit slöa? Då kan du ge dem nytt liv genom att använda dem för att ta bort överflödigt ludd på exempelvis tröjor, halsdukar och filtar.
 • Toalettrullar
  Några gamla toalettrullar kan användas för att förvara dina sladdar. Rulla dina sladdar och trä in dem ordentligt i varsin toarulle. Ett tips är att märka rullen med typ av sladd för att skapa extra överblick. Aldrig mer sladdharva!

Lycka till!
/ Avfall Sverige